Checkinatwork – na een jaartje…

We werken nu al zo’n jaar met Checkinatwork bij ons, en ik moet zeggen – bij ons is het eigenlijk voor ons werknemers een stuk beter geworden. Niet alleen is registratie op de werf nu bijna altijd automatisch, documenten komen sneller tot bij ons omdat alles geregistreerd wordt in het erp-systeem.

Gisteren een hele discussie op kantoor over hoe goed of hoe slecht het werkt – en vandaag in zoektocht naar informatie om mijn betoog te versterken kom ik toch wel dit tegen zeker? Den Benny wordt bekend – zou zouden bij suivo dat filmpje beter ook op hun checkinatworkpagina zetten – dan verkopen ze sowieso nog meer!

WordPress gehacked

En toen werd mijn WordPress gehacked…

Ik ben geen grote kenner van het internet of van computers, en dus was ik heel verbaasd toen er plots links over cialis enzo op mijn blog stonden. Na een paar uur Googlen bleek dat er waarschijnlijk iemand mijn wordfenceWordPress had gehacked en code had geinjecteerd in één van mijn bestanden. Nog een paar uur later vond ik de schuldige code in mijn functions.php van WordPress, en kreeg ik alle vuile links van m’n website gehaald…

Ik heb meteen enkele voorzorgsmaatregelen genomen met installatie van WordFence, een beveiligingsplugin voor WordPress die me werd aangeraden door Hannes. De plugin houdt voor mij de bestanden van mijn blog in het oog en laat me weten wanneer er aanpassingen gebeuren. Wanneer ik deze dan niet heb gedaan is het meteen duidelijk dat er een hack heeft plaatsgevonden. Daarnaast besloot ik ook een caching engine te installeren – die zorgt ervoor dat er minder bestanden uit de server worden gehaald (ofzo) en dat zou de snelheid dan weer ten goede moeten komen.

Ik besef ook meteen dat mijn webhost hier waarschijnlijk ook wat schuld treft. Mijn blog is bijna altijd helemaal up to date, en dus is er waarschijnlijk iemand op deze server die minder strikt met veiligheid omgaat. Een overschakeling naar een betere webhost staat dus op de planning voor volgend jaar, als mijn termijn bij iPage is verlopen.

Man man – de perikelen van de internetgeneratie, toch!