De Tomorrowland-hype: terecht of onterecht?

Zoals jullie weten ben ik meer een fan van metal. Graspop is mijn dada, daar probeer ik elk jaar naartoe te trekken, daar vind ik gelijkgestemde zielen en meestal ook leuke muziek maar mensen zonderTomorrowland vooroordelen naar elkaar kijken. Graspop is niet commercieel, het trekt alleen de fans van het genre aan. Ik sta elk jaar dus toch wel weer een beetje versteld van de hype rond Tomorrowland… Het voorbije weekend waren er weer stevig wat mensen die probeerden een ticket te bemachtigen, en werden weer heel veel mensen teleurgesteld.

De hype zal wel terecht zijn volgens mij. In hun genre weten ze werkelijk grote namen te strikken ieder jaar, en de aankleding van het festival is werkelijk ongeëvenaard. Het ziet er een beetje uit als uit Alice in Wonderland met al die kleurrijke dingen, en het terrein is ook meer dan een immens grasveld. Er is een heus meertje, en een strandje en dat soort dingen. Voor wie dat graag hoort, zal Tomorrowland wel geen gelijke kennen. Als je weet dat zovelen uit het buitenland naar hier komen voor die driedaagse, dan zegt dat al wel genoeg.

Ik denk dat ze ook wat het slachtoffer zijn van hun breed genre. Vroeger was het alleen dance, nu is er naar het schijnt ook een meer urban en dubstep en drum & bass en wat nog allemaal genre. Die dingen sluiten aan, maar zorgen er ook voor dat het potentieel groter wordt. Super natuurlijk, maar je moet het kunnen blijven trekken, en dat kunnen ze duidelijk niet… Misschien toch maar eens denken over een extra editie ergens in het buitenland?

Mij alvast niet gezien om als een idioot mij te moeten reppen en kwaad maken in tickets die ik niet besteld krijg omdat ik niet met een kredietkaart maar met bancontact wilde betalen (this really happened, haha!)… Teveel stress voor iets dat leuk zou moeten zijn. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *