Is Witsel 40 miljoen waard?

Ziezo, het is gebeurd! Axel Witsel heeft zijn droomtransfer beet. Het is dan misschien wel niet het grote Real Madrid geworden (waar eerder in de zomer soms sprake van was, maar die legden vorige week nog Luka Modric vast), het blijft één van de grote transfers van de zomermercato. De flamboyante middenvelder van Benfica trekt namelijk per direct naar Zenit St. Petersburg, de Russische club waar ook onze landgenoot Nicolas Lombaerts zijn brood verdient.

Witsel AxelMet de overgang gaat maar liefst 40 miljoen euro gepaard, exact evenveel als voor de transfer van Eden Hazard van Lille naar Chelsea. Dit maakt dat beide heren voortaan als “duurste Belg aller tijden” door het leven gaan. Het mag duidelijk zijn, Belgen zijn hot in het hedendaagse voetbal!

De vraag die men zich nu echter wel zou kunnen stellen is of Axel Witsel die exuberante prijs weldegelijk waard is. Ik ben hier persoonlijk niet zo van overtuigd! Begrijp me niet verkeerd, Witsel is een uitstekende voetbal die het volgens mij zeker en vast gaat maken op het Europese voetbaltoneel. Ook al vond ik 40 miljoen voor Hazard ook wat overdreven, is het wel een speler die de voorbije seizoenen in Frankrijk de individuele prijzen aan elkaar rijgde.  Al speelt die natuurlijk wel op een meer spelbepalende positie. Witsel heeft het voor mij nog allemaal te bewijzen op echt topniveau. Daarom is het ook zonde dat hij naar een competitie als de Russische vertrekt. Een uitstekende competitie met gigantische kleppers als Anzhi Machachkala, CSKA Moskou, Zenit, … maar toch nog geen Spanje, Engeland of Duitsland.

Ik ben er van overtuigd dat een prijs rond 20 miljoen – 25 miljoen euro een meer faire prijs had geweest voor de jonge ex-middenvelder van Benfica. Waarschijnlijk hadden de rijke Russen nog iets teveel geld over en hebben ze onder de tijdsdruk (lees: de transferperiode in Rusland loopt over twee dagen af) hun portemonnee iets wijder opengezet. Naast Witsel legden ze gisterenavond ook nog eens Hulk (ex-Porto) vast voor een slordige 50 miljoen euro. De scouts van Zenit zitten duidelijk graag in Portugal.

Binnenkort neemt Zenit het bovendien in de Champions League op tegen Anderlecht. Zij zijn bij deze alvast gewaarschuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *